Söndagsstek på älg

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
7
Söndagsstek på älg

En fin älgstek som får sjuda tillsammans med några rotfrukter, vin och buljong blir till denna fina söndagsstek med ljuvliga smaker. Älgsteken serverar du med en underbart krämig sås på sky och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Söndagsstek på älg

Ingredienser

8 portioner
2 kg  älgstek
1   gul lök
1   morot
1   palsternacka
100 g  rotselleri
1 dl  rött vin
5 dl  viltbuljong (tärning/fond + vatten)
3   lagerblad
10   svartpepparkorn
4   timjankvistar
2 dl  vispgrädde
1/2 msk  majsstärkelse redning för mörka såser
olja till stekning
salt och peppar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärning/fond. Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat i stället för vispgrädde. Använd ren majsstärkelse (maizena), utrörd i vatten i stället för Maizena redning. 
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Gör så här

Receptet är för för 8 portioner.

Tips

Även stek av nötkött passar till receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt platt recept. Känns som slöseri på en älgstek

Karl

2019-10-13

Super gott!!

Naim

2018-10-02

Super gott!!!

Jenny

2014-01-23

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl på älg i saltlag med vin
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl på älg
Betyg 2.9 av 5.
232 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rådjursrostbiff med tomat- och timjansky
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga