Söndagsstek på älg
En fin älgstek som får sjuda tillsammans med några rotfrukter, vin och buljong blir till denna fina söndagsstek med ljuvliga smaker. Älgsteken serverar du med en underbart krämig sås på sky och grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
8 portioner
2 kg älgstek
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
1 dl rött vin
5 dl viltbuljong (tärning/fond + vatten)
3 lagerblad
10 svartpepparkorn
4 timjankvistar
2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse redning för mörka såser
olja till stekning
salt
peppar
Gör så här
Receptet är för för 8 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Otroligt platt recept. Känns som slöseri på en älgstek
Karl
2019-10-13Super gott!!
Naim
2018-10-02Super gott!!!
Jenny
2014-01-23