Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.
Ingredienser
8 portioner
1 1/2
kg
djupfryst benfri älgstek
Saltlag
1
l
vatten
4
msk
salt
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
msk
torkad timjan
1/2
msk
torkad rosmarin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Planera att älgsteken ska räcka till 10 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
226
22 st
Kommentarer
Anders
2022-12-20
Super Gott.
Peder
2021-11-08
Bytte ut mot dovhjort, blev perfekt..! Sältan i köttet mot den lite sötare potatisgratängen, frästa trattkantareller och ett glas rött…!
Mycket bra recept….!
Markus
2019-12-29
Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?
Kommentarer
Anders
2022-12-20Super Gott.
Peder
2021-11-08Bytte ut mot dovhjort, blev perfekt..! Sältan i köttet mot den lite sötare potatisgratängen, frästa trattkantareller och ett glas rött…! Mycket bra recept….!
Markus
2019-12-29Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?