Tjälknöl på älg
Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek
Saltlag
1 l vatten
4 msk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Planera att älgsteken ska räcka till 10 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi979 KJ / 234 kCal
Fett9 g
Salt4.69 g
Kolhydrater1 g
Protein37 g
Kommentarer
Bland det godaste jag ätit!
Marilyn
2023-08-17Super Gott.
Anders
2022-12-20Bytte ut mot dovhjort, blev perfekt..! Sältan i köttet mot den lite sötare potatisgratängen, frästa trattkantareller och ett glas rött…! Mycket bra recept….!
Peder
2021-11-08