Tjälknöl på älg

226
22
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.

Tjälknöl på älg

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek

Saltlag

1 l vatten
4 msk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Planera att älgsteken ska räcka till 10 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

226

Kommentarer

Anders

2022-12-20

Super Gott.

Peder

2021-11-08

Bytte ut mot dovhjort, blev perfekt..! Sältan i köttet mot den lite sötare potatisgratängen, frästa trattkantareller och ett glas rött…! Mycket bra recept….!

Markus

2019-12-29

Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?

Näringsvärde per portion

Energi 979 KJ / 234 kCal
Fett 9 g
Salt 469 g
Kolhydrater 1 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden