Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tjälknöl på älg

(9)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek
Saltlag
  • 1 l vatten
  • 4 msk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad timjan
  • 1/2 msk torkad rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 75°C.
  2. Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C.
  3. Saltlag: Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim.
  4. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor. Servera med en risotto med fräst svamp och en blandad sallad.