Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.
Planera att älgsteken ska räcka till 10 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Över 60 minuter
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
192
20 st
Kommentarer
Markus
12/29/2019
Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?
Ann-charlott
12/27/2019
Klimatkompensera älg??? Kan knappast bli mera klimatsmart.
Carina
8/12/2019
Oavsett kilovikt så är det inte så stor skillnad på timmarna. Jag har aldrig vägt köttet. Och kanske har jag haft tur, men det har alltid fungerat för mej.
Kommentarer
Markus
12/29/2019Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?
Ann-charlott
12/27/2019Klimatkompensera älg??? Kan knappast bli mera klimatsmart.
Carina
8/12/2019Oavsett kilovikt så är det inte så stor skillnad på timmarna. Jag har aldrig vägt köttet. Och kanske har jag haft tur, men det har alltid fungerat för mej.