Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 75°C.
  2. Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C.
  3. Saltlag: Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim.
  4. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor. Servera med en risotto med fräst svamp och en blandad sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Planera att älgsteken ska räcka till 10 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek
Saltlag
  • 1 l vatten
  • 4 msk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad timjan
  • 1/2 msk torkad rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 979 kJ / 234 kCal