Tjälknöl på älg

192
20
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.

Skriv ut
Tjälknöl på älg

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg
djupfryst benfri älgstek

Saltlag

1 l
vatten
4 msk
salt
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
torkad timjan
1/2 msk
torkad rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Planera att älgsteken ska räcka till 10 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

192

Kommentarer

Markus

12/29/2019

Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?

Ann-charlott

12/27/2019

Klimatkompensera älg??? Kan knappast bli mera klimatsmart.

Carina

8/12/2019

Oavsett kilovikt så är det inte så stor skillnad på timmarna. Jag har aldrig vägt köttet. Och kanske har jag haft tur, men det har alltid fungerat för mej.

Näringsvärde per portion

Energi 979 KJ / 234 kCal
Fett 9 g
Salt 4.69 g
Kolhydrater 1 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept