Spenatgnocchi med ricotta
Dessa gröna godingar från Italien blir oemotståndliga med brynt smör på toppen. Passar ypperligt som tillbehör, men är också goda att äta som de är med parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
6 portioner
450 g fryst, hackad spenat
125 g ricottaost
3 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 äggulor
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
25 g smör
hackad, färsk basilika
Till servering
kallskuret t ex. Tjälknöl
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.
Gör så här
Tips
Gör gnocchin dagen innan och stek i smör vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi921 KJ / 220 kCal
Fett14 g
Salt1.21 g
Kolhydrater9 g
Protein14 g
Kommentar
Jättegott men det funkade inte med 1 dl vetemjöl, tog typ 3
Lena
2023-10-05