Spenatgnocchi med ricotta

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
1
Spenatgnocchi med ricotta

Dessa gröna godingar från Italien blir oemotståndliga med brynt smör på toppen. Passar ypperligt som tillbehör, men är också goda att äta som de är med parmesan och basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Spenatgnocchi med ricotta

Ingredienser

6 portioner
450 g  fryst, hackad spenat
125 g  ricottaost
3 dl  finriven parmesan (+ extra till servering)
2   äggulor
1 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
25 g  smör
hackad, färsk basilika

Till servering

kallskuret t ex. Tjälknöl

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.

Gör så här

Tips

Gör gnocchin dagen innan och stek i smör vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Jättegott men det funkade inte med 1 dl vetemjöl, tog typ 3

Lena

2023-10-05

Näringsvärde per portion

Energi921 KJ / 220 kCal
Fett14 g
Salt1.21 g
Kolhydrater9 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ricotta- och spenatbollar i tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza Bianca
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt potatissallad
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga