Spenatgnocchi med ricotta

19
0
Spenatgnocchi med ricotta

Dessa gröna godingar från Italien blir oemotståndliga med brynt smör på toppen. Passar ypperligt som tillbehör, men är också goda att äta som de är med parmesan och basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Spenatgnocchi med ricotta

Ingredienser

6 portioner
450 g fryst, hackad spenat
125 g ricottaost
3 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 äggulor
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
25 g smör
hackad, färsk basilika

Till servering

kallskuret t ex. Tjälknöl

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.

Gör så här

Tips

Gör gnocchin dagen innan och stek i smör vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 921 KJ / 220 kCal
Fett 14 g
Salt 1.21 g
Kolhydrater 9 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden