Spenatgnocchi med ricotta
Dessa gröna godingar från Italien blir oemotståndliga med brynt smör på toppen. Passar ypperligt som tillbehör, men är också goda att äta som de är med parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
6 portioner
450 g fryst, hackad spenat
125 g ricottaost
3 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 äggulor
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
25 g smör
hackad, färsk basilika
Till servering
kallskuret t ex. Tjälknöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.
Energi921 KJ / 220 kCal
Fett14 g
Salt1.21 g
Kolhydrater9 g
Protein14 g
Kommentarer
Goda, men det krävdes mer mjöl och skippa det brynta smöret, det tillförde inget, gjorde dem bara söta....
Tove
2024-10-05Jättegott men det funkade inte med 1 dl vetemjöl, tog typ 3
Lena
2023-10-05