Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spenatgnocchi med ricotta

Dessa gröna godingar från Italien blir oemotståndliga med brynt smör på toppen. Passar ypperligt som tillbehör, men är också goda att äta som de är med parmesan och basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan.
  2. Blanda spenaten med ricotta, parmesan, äggulor, mjöl, salt och peppar. 
  3. Forma till bollar med mjölade händer och lägg på ett mjölat bakplåtspapper. 
  4. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i några gnocchi åt gången, sjud 3-5 minuter. De är klara när de flyter upp till ytan. Lägg gnocchin på ett fat.
  5. Bryn smöret.
  6. Toppa gnocchin med det brynta smöret, riven parmesan, peppar och hackad basilika.
  7. Till servering: servera gärna med Tjälknöl på älg.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.

Tips

Gör gnocchin dagen innan och stek i smör vid servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 450 g fryst, hackad spenat
  • 125 g ricottaost
  • 3 dl finriven parmesanost (+ extra till servering)
  • 2 äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 25 g smör
  • hackad, färsk basilika
Till servering
  • kallskuret t ex. Tjälknöl
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 921 kJ / 220 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer