ÖVER 60 MIN | Enkel

Syltade gröna tomater

Har du tomater som inte hunnit mogna innan det blir frost ute? Eller har du kommit över några vackra gröna tomater i affären? Prova att sylta dem för ett spännande, syrligt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär tomaterna i klyftor. Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar.
  2. Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen. Låt koka i ca 5 minuter. 
  3. Häll den varma lagen över tomaterna och stäng locket på burkarna. Förvara i kylskåpet. 
  4. Låt tomaterna stå minst en vecka innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat på 1 dl.

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 2 kg gröna tomater
Ättikslag
  • 4 dl ättiksprit (12%)
  • 6 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 15 kryddnejlikor
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger

Näringsvärde
Per portion

Energi 219 kJ / 53 kCal