Älgstek med porter och svamp

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
1
Älgstek med porter och svamp

Ett mustigt recept på älg med porter och svamp som passar utmärkt att servera till vardag såväl som till fest. Du behöver bland annat älgstek eller fransyska och svamp som kantarell eller champinjoner.

Älgstek med porter och svamp

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 stora morötter
10 enbär
3 msk smör eller margarin
ca 1 kg älgstek eller fransyska
1 tsk timjan
1 tsk salt (till älgsteken)
2 krm peppar (till älgsteken)
2 flaskor porter (à 33 cl)
ca 250 g svamp (t ex kantareller, trattkantareller, champinjoner)
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk rönnbär eller svartvinbärsgelé
salt och peppar (till svampsåsen)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
persilja

Till servering

potatispuré

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Jag försökte sätta betyg 2, men det gick inte att flytta markören så det blev en trea av misstag! Älgköttet blev segt, såsen tråkig, blaskig, smaklös. Tyvärr. Dagen efter hottade vi upp resterna av såsen med konjak och grillade oxfilé till i stället! Gott!

Agneta

2012-10-08

Näringsvärde per portion

Energi3248 KJ / 775 kCal
Fett34.6 g
Kolhydrater42.8 g
Protein65.8 g

Testa liknande recept

Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar med enbär och porter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tjälknöl på älg
Betyg 2.9 av 5.
233 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl i saltlag med rödvin
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga