Ett mustigt recept på älg med porter och svamp som passar utmärkt att servera till vardag såväl som till fest. Du behöver bland annat älgstek eller fransyska och svamp som kantarell eller champinjoner.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: vissa öl-sorter innehåller gluten. Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida. Ev kan lättöl användas. Tillsätt då lite soja för kraftigare smak.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Gör mjölkfri potatispuré.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Agneta
2012-10-08Jag försökte sätta betyg 2, men det gick inte att flytta markören så det blev en trea av misstag! Älgköttet blev segt, såsen tråkig, blaskig, smaklös. Tyvärr. Dagen efter hottade vi upp resterna av såsen med konjak och grillade oxfilé till i stället! Gott!