Tjälknöl i saltlag med rödvin

Betyg 4.7 av 5.50 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Tjälknöl i saltlag med rödvin

Tjälknöl lagas länge i ugnen på låg värme och läggs sedan i salt lag med rödvin vilket gör köttet saftigt och gott. Det är även populär att laga på rostbiff eller fransyska, här har vi valt klassikern älgstek.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Tjälknöl i saltlag med rödvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg fryst älgstek

Lag

3 1/2 dl vatten
1 dl rött vin
1 msk flytande honung
2 krossade vitlöksklyftor
3 svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
1/4 dl salt

Gör så här

06:00:00
06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Tänkte göra på dovhjort, vilken temperatur blir bra på köttet då? /Tina

    Kristina

    Hej Kristina! Jag skulle säga samma temperatur! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gjorde på högrev. Tog ut vid 64° och lät ligga i lagen ca 15 timmar. Blev jättegott!

    Tove

  • Gå på innertemperatur 65 grader motsvarar minst 8 timmar i en varmluftsugn och önskas mer smak så låt steken ligga kvar i lagen den dubbla tiden.

    Peter

Näringsvärde per portion

Energi870 KJ / 209 kCal
Fett2 g
Salt7.13 g
Kolhydrater5 g
Protein37 g

Testa liknande recept

  • Rödvinskokta äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
    Betyg 4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tjälknöl på älg
    Betyg 2.9 av 5.241 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad