Rödvinsmarinad
Här är ett suveränt recept på rödvinsmarinad till kött, gärna älg eller nöt. Förbluffande enkelt att göra och resultatet blir lysande! Marinera köttet minst sex timmar för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Ingredienser
undefined
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl rödvin
4 tsk finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
2 tsk finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 krossat lagerblad
1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska den marineras i kyl eller rumstemperatur?
Carina
2023-09-29Hej Carina! Köttet ska marineras i kylen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Om man inte vill använda vin som innehåller alkohol, går det att ersätta med t.ex. alkoholfritt rödvin eller kanske utspädd rödvinsvinäger?
Margareta
2020-12-03Hej Margareta! Det går bra att välja matlagningsvin (kan innehålla alkohol) eller alkoholfritt vin. Alkoholfritt vin brukar ibland vara lite sött, så leta efter ett vin med mindre sötma. Rödvinvinäger går också bra. Där skulle vi nog rekommendera en lite mindre mängd vinäger och fylla på med lite vatten om det behövs. Hoppas du gillar marinaden. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-04Marinaden är riktigt god till nötkött men även till vilt. Gjorde den idag tills min hjortfilé och den blev super god! Ibland är enklast även faktiskt godast!
Mikael
2015-01-10