Rödvinsmarinad

12
2
Rödvinsmarinad

Här är ett suveränt recept på rödvinsmarinad till kött, gärna älg eller nöt. Förbluffande enkelt att göra och resultatet blir lysande! Marinera köttet minst sex timmar för bästa resultat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010

Rödvinsmarinad

Ingredienser

1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
2 dl
rödvin
4 tsk
finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
2 tsk
finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1
krossat lagerblad
1 tsk
grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Passar bra till att möra kött som rostas och innanlår av nöt. För att marinaden ska ge bra mörning bör råvaran marinera i minst 6 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Margareta

2020-12-03

Om man inte vill använda vin som innehåller alkohol, går det att ersätta med t.ex. alkoholfritt rödvin eller kanske utspädd rödvinsvinäger?

Redaktionen ICAse

2020-12-04

Hej Margareta! Det går bra att välja matlagningsvin (kan innehålla alkohol) eller alkoholfritt vin. Alkoholfritt vin brukar ibland vara lite sött, så leta efter ett vin med mindre sötma. Rödvinvinäger går också bra. Där skulle vi nog rekommendera en lite mindre mängd vinäger och fylla på med lite vatten om det behövs. Hoppas du gillar marinaden. Hälsningar Ulrika

Mikael

2015-01-10

Marinaden är riktigt god till nötkött men även till vilt. Gjorde den idag tills min hjortfilé och den blev super god! Ibland är enklast även faktiskt godast!

Testa liknande recept