Rödvinsmarinad

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
3
Rödvinsmarinad

Här är ett suveränt recept på rödvinsmarinad till kött, gärna älg eller nöt. Förbluffande enkelt att göra och resultatet blir lysande! Marinera köttet minst sex timmar för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010

Rödvinsmarinad

Ingredienser

undefined
1/2   rödlök
1   vitlöksklyfta
2 dl  rödvin
4 tsk  finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
2 tsk  finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1   krossat lagerblad
1 tsk  grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Passar bra till att möra kött som rostas och innanlår av nöt. För att marinaden ska ge bra mörning bör råvaran marinera i minst 6 timmar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Ska den marineras i kyl eller rumstemperatur?

Carina

2023-09-29

Hej Carina! Köttet ska marineras i kylen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-29

Om man inte vill använda vin som innehåller alkohol, går det att ersätta med t.ex. alkoholfritt rödvin eller kanske utspädd rödvinsvinäger?

Margareta

2020-12-03

Hej Margareta! Det går bra att välja matlagningsvin (kan innehålla alkohol) eller alkoholfritt vin. Alkoholfritt vin brukar ibland vara lite sött, så leta efter ett vin med mindre sötma. Rödvinvinäger går också bra. Där skulle vi nog rekommendera en lite mindre mängd vinäger och fylla på med lite vatten om det behövs. Hoppas du gillar marinaden. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-04

Marinaden är riktigt god till nötkött men även till vilt. Gjorde den idag tills min hjortfilé och den blev super god! Ibland är enklast även faktiskt godast!

Mikael

2015-01-10

Testa liknande recept

Örtmarinad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostbiff på buffén
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksmarinad med örter
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarbermarmelad till ostbrickan
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med timjan och getostpudding
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga