Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rödvinsmarinad

Här är ett suveränt recept på rödvinsmarinad till kött, gärna älg eller nöt. Förbluffande enkelt att göra och resultatet blir lysande! Marinera köttet minst sex timmar för bästa resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlöksklyfta.
  2. Blanda med rödvin, finhackad dragon, finhackad timjan, krossat lagerblad och grovmalen svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar bra till att möra kött som rostas och innanlår av nöt. För att marinaden ska ge bra mörning bör råvaran marinera i minst 6 timmar.

Ingredienser

  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl rödvin
  • 4 tsk finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 2 tsk finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 krossat lagerblad
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?