Tjälknöl

Ett härligt recept på tjälknöl. Du gör receptet av bland annat fransyska, salt, socker, enbär och timjan. Servera gärna det saftiga köttet till fest i tunna skivor med exempelvis potatisgratäng, gelé och svamp.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi3499 KJ / 822 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein50 g
Kommentarer
41 stRiktigt, riktigt gott. Det tyckte mina gäster också! Och så bra att tillaga knölen innan! Bara att plocka fram när gästerna kommer. 🌟🌟🌟🌟🌟 Kristina
Kristina
Gillar receptet…..betackar mig för klimattramset. Lägg av detta! Antar ni är centralstyrda. Ändå mvh Per H
Per
Jag råkade och läsa receptet såg att det köttet skulle vara fryst det fick jag se nu efteråt men jag la fransyskan o vatten och kokat den till det blir runt 65-70 grader invändig temperatur så det får bli som det blir när det inte blev som det skulle bättre lycka nästa gång 😊😊
Mats
Jättebra
Bengt-göran
Det var nog det största pk-dravel om klimatkompensera jag någonsin läst. På vilket sätt räddar jag klimatet med en mindre köttbit från den svenska skogen genom att lägga till importerade grönsaker
Stefan
Enligt mormor som var född 1906 ska den frysta steken vara över 1kg och ligga i ugnen 12 tim. ca 100grader. Läggs sen varm,hel i lag av socker, salt vatten och krossade enbär ca 5 tim. Skivas tunt och serveras med potatisgratäng och svampsås, gärna rönnbärsgele. Detta är ett väl beprövat recept, går inte att misslyckas med./ Ingela
Marlene
min mamma har gjort de här så himla gott
Annika
Kan man lägga steken kall i lagen .Har inga enbär hemma.
Carina
Klimatkompensera för viltkött? Hur täkte ni nu?
Urban
Hej. Ett tips till alla som säger att 75^c är för lågt. Det som ni ställer in eran ugn på är inte en exakt temperatur. På vissa ugnar kan termostaten ställas på 75 men i själva verket blir ugnen inte varmare än 60^c Mvh En servicetekniker
Patrik