Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö
Ett festligt recept på tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö som passar perfekt att servera till fest. Du gör det av bland annat rådjursstek, trattkantareller och blåbär. Servera med en delikat sås och potatisgratäng!
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg rådjursstek (fryst)
8 dl vatten
1 dl salt
2 msk socker
ca 400 g trattkantareller
2 msk smör
olja
salt
peppar
torkade blåbär till garnering
Sås
3 schalottenlökar
2 selleristjälkar
2 msk smör
2 tsk tomatpuré
3 msk konc kalvfond
4 dl vatten (till fonden)
3 dl Grythyttans jaktvin eller ett fruktigt och bärigt rött vin
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Potatisgratäng
1 1/3 kg potatis (mjölig sort)
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g Bredsjö blå eller roquefortost
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Såsen blev för kraftig. Späd med grädde.
Ulf-peder
2022-02-20