Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö

Betyg 3 av 5.
115 personer har röstat
1
Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö

Ett festligt recept på tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö som passar perfekt att servera till fest. Du gör det av bland annat rådjursstek, trattkantareller och blåbär. Servera med en delikat sås och potatisgratäng!

Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg  rådjursstek (fryst)
8 dl  vatten
1 dl  salt
2 msk  socker
ca 400 g  trattkantareller
2 msk  smör
olja
salt och peppar
torkade blåbär till garnering

Sås

3   schalottenlökar
2   selleristjälkar
2 msk  smör
2 tsk  tomatpuré
3 msk  konc kalvfond
4 dl  vatten (till fonden)
3 dl  Grythyttans jaktvin eller ett fruktigt och bärigt rött vin
1/2 tsk  timjan
1/2 tsk  salt
1/2 krm  peppar

Potatisgratäng

1 1/3 kg  potatis (mjölig sort)
2 dl  mjölk
3 dl  vispgrädde
2 msk  smör
200 g  Bredsjö blå eller roquefortost
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
115 personer har röstat

Kommentar

Såsen blev för kraftig. Späd med grädde.

Ulf-peder

2022-02-20

Testa liknande recept

Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tjälknöl
Betyg 3.7 av 5.
205 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trattkantarellsoppa
Betyg 4 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga