Renskavsgryta

Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat
23
Renskavsgryta

Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!

Renskavsgryta

Ingredienser

2 portioner
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
smör till stekning
1 hackad gul lök
100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
peppar från kvarn
salt
5 krossade enbär
1 msk svart vinbärsgelé
2 dl vispgrädde

Till servering

hackad persilja
potatis
gelé
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, tyckte hela familjen inklusive 1-åringen! Vi använde trattkantareller istället för ljusa kantareller, funkade jättebra 👏🏼

Sofia

2024-04-15

Upplevde att det var lite mycket med 5st krossade enbär. Det räcker förmodligen med 2-3.

Johanna

2024-02-10

Mycket gott, fräste skav, lök och svamp för sig och smakade av med lite mörk soja och sheeyvinäger på slutet enligt tips här.

Lina

2023-12-03

Näringsvärde per portion

Energi3004 KJ / 719 kCal
Fett61 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga