Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!
Ingredienser
2 portioner
1
pkt djupfryst renskav (à 240 g)
smör till stekning
1
hackad gul lök
100
g
ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
peppar från kvarn
salt
5
krossade enbär
1
msk
svart vinbärsgelé
2
dl
vispgrädde
Till servering
hackad persilja
potatis
gelé
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde. Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Här går det förstås bra att använda annan svamp.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
88
16 st
Kommentarer
Nina
2023-01-07
Väldigt enkelt att tillaga och det blev supergott‼️
Rebecca
2022-12-18
T.o.m barnen åt med god aptit!
Börje
2022-11-26
Förjävla god gryta men bytte ut Enbär mot lingon
Kanongott
//
Börje
Kommentarer
Nina
2023-01-07Väldigt enkelt att tillaga och det blev supergott‼️
Rebecca
2022-12-18T.o.m barnen åt med god aptit!
Börje
2022-11-26Förjävla god gryta men bytte ut Enbär mot lingon Kanongott // Börje