Renskavsgryta
Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!
Ingredienser
2 portioner
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
smör till stekning
1 hackad gul lök
100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
peppar från kvarn
salt
5 krossade enbär
1 msk svart vinbärsgelé
2 dl vispgrädde
Till servering
hackad persilja
potatis
gelé
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3004 KJ / 719 kCal
Fett61 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, tyckte hela familjen inklusive 1-åringen! Vi använde trattkantareller istället för ljusa kantareller, funkade jättebra 👏🏼
Sofia
2024-04-15Upplevde att det var lite mycket med 5st krossade enbär. Det räcker förmodligen med 2-3.
Johanna
2024-02-10Mycket gott, fräste skav, lök och svamp för sig och smakade av med lite mörk soja och sheeyvinäger på slutet enligt tips här.
Lina
2023-12-03