Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Renskavsgryta

Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund.
  2. Tillsätt enbär, gelé och grädde och låt småputtra cirka 5 minuter. Smaka av.
  3. Strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Här går det förstås bra att använda annan svamp.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
  • smör till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
  • peppar från kvarn
  • salt
  • 5 krossade enbär
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • hackad persilja
  • potatis
  • gelé
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3004 kJ / 719 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept