Renskavsgryta

Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!

Ingredienser
2 portioner
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
smör till stekning
1 hackad gul lök
100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
peppar från kvarn
salt
5 krossade enbär
1 msk svart vinbärsgelé
2 dl vispgrädde
Till servering
hackad persilja
potatis
gelé
sallad
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3004 KJ / 719 kCal
Fett61 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
24 stKör samma recept fast med Souvas, så mycket godare.
Carl-gunnar
Mycket gott, tyckte hela familjen inklusive 1-åringen! Vi använde trattkantareller istället för ljusa kantareller, funkade jättebra 👏🏼
Sofia
Upplevde att det var lite mycket med 5st krossade enbär. Det räcker förmodligen med 2-3.
Johanna
Mycket gott, fräste skav, lök och svamp för sig och smakade av med lite mörk soja och sheeyvinäger på slutet enligt tips här.
Lina
Kanonbra, fräs lök och skav för sig. Hade i skvätt sherryvinäger också.
Gustaf
Gott recept vi körde med potatisstomp och pressgurka till och var väldans nöjda.
Mathias
Kanonbra
Eva
Mycket smarrigt! Lagade ett gott potatismos till. Enkelt och väldigt gott!
Helena
Väldigt enkelt att tillaga och det blev supergott‼️
Nina
T.o.m barnen åt med god aptit!
Rebecca