Renskavsgryta

88
16
Renskavsgryta

Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!

Renskavsgryta

Ingredienser

2 portioner
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
smör till stekning
1 hackad gul lök
100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
peppar från kvarn
salt
5 krossade enbär
1 msk svart vinbärsgelé
2 dl vispgrädde

Till servering

hackad persilja
potatis
gelé
sallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Här går det förstås bra att använda annan svamp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Nina

2023-01-07

Väldigt enkelt att tillaga och det blev supergott‼️

Rebecca

2022-12-18

T.o.m barnen åt med god aptit!

Börje

2022-11-26

Förjävla god gryta men bytte ut Enbär mot lingon Kanongott // Börje

Näringsvärde per portion

Energi 3004 KJ / 719 kCal
Fett 61 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 14 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden