Vinbärsgelé

26
4
Vinbärsgelé

Friskt och somrigt recept på härlig vinbärsgelé av röda vinbär eller svarta vinbär direkt från trädgården. Lättare att laga till än man kanske tror, och passar utmärkt till olika kötträtter.

Skriv ut
Vinbärsgelé

Ingredienser

ca 2 dl
ca 1 l
klasar av lite omogna vinbär (1 l motsvarar 500 g)
2 dl
vatten
9 dl
strösocker per liter avrunnen saft (9 dl motsvarar ca 800 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Har du bär som innehåller lite pektin (mycket mogna bär) rekommenderas att använda gelésocker multi. Annars är det att göra utifrån receptet och göra geléprovet.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Loa

8/14/2020

Ett tips kan ju vara att skiva pektin under INGREDIENSER inte som tips längst ner... Känns inte superkul att åka på sfären med kastrullen full i saft...

Malin

8/9/2020

Det blev superfin och god gele med syltsocker

Kristina

8/7/2020

ni skriver att man ska tillsätta extra petkin i gelen om den inte stelnar men det går inte att köpa det hos er !Fy skäms!

Redaktionen ICAse

8/26/2020

Hej Kristina! Ursäkta sent svar och vi ber om ursäkt för att vi tipsade om något som inte finns att köpa i våra butiker. Vi jobbar ständigt med att gå igenom våra recept och ingredienser men tyvärr hade vi missat detta recept och att pektin inte finns att köpa. Vi har nu tagit bort pektin från tipstexten och rekommenderar gelésocker multi istället. Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Testa liknande recept