Vinbärsgelé

80
11
Vinbärsgelé

Friskt och somrigt recept på härlig vinbärsgelé av röda vinbär eller svarta vinbär direkt från trädgården. Lättare att laga till än man kanske tror, och passar utmärkt till olika kötträtter.

Vinbärsgelé

Ingredienser

ca 2 dl
ca 1 l klasar av lite omogna vinbär (1 l motsvarar 500 g)
2 dl vatten
9 dl strösocker per liter avrunnen saft (9 dl motsvarar ca 800 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Har du bär som innehåller lite pektin (mycket mogna bär) rekommenderas att använda gelésocker multi. Annars är det att göra utifrån receptet och göra geléprovet.

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Lielo

2022-01-11

Har kokat "gelén" dubbelt så länge men har ej inte fått det att tjockna än :(

Matilda

2021-11-12

Hej ! Behöver man ha i konserveringsmedel i gelé n?

Lourina

2021-08-18

Hej. Om man råkat ha för mycket vatten hur gör man då om man vill få vinbärsgelén att stelna? Kan man koka om det o ha i mer strösocker? För det blev många burka gelé som är till folk vi känner. Hoppas på åter koppling så snart som möjligt. Tack på förhand

Redaktionen ICAse

2021-08-18

Hej Lourina! Du kan testa ha i 1 tsk pektinpulver blandat med 1 msk och koka upp försiktigt igen. Mängden kan behöva justeras beroende på hur sats du har gjort. Om det inte heller funkar så kan du göra saft av den istället. Vi hoppas att det funkar! Hälsningar Elina

Testa liknande recept

Körsbärssaft
Kardemummakringlor
Sangria med rabarber
Picklad ananas
Kanelsnäcka
Libanesisk pickles