Vinbärsgelé
Friskt och somrigt recept på härlig vinbärsgelé av röda vinbär eller svarta vinbär direkt från trädgården. Lättare att laga till än man kanske tror, och passar utmärkt till olika kötträtter.
Ingredienser
ca 2 dl
ca 1 l klasar av lite omogna vinbär (1 l motsvarar 500 g)
2 dl vatten
9 dl strösocker per liter avrunnen saft (9 dl motsvarar ca 800 g)
Kommentarer
Håkan, vet inte hur du kom fram till att det ska bli 1 liter? Mängden saft beror på hur mycket vätska bären innehåller. Jag fick ca 3 dl saft på 1 liter/500g bär. Och det blev ca 3 dl gelé 😊
Ulrika viktoria
2024-08-062l vinbär gav bara 500 ml saft! Ska vara minst 1l saft!
Håkan
2024-08-05Gjort detta recept flera gånger och har alltid fungerat riktigt bra med bara vanligt socker fast att bären varit mogna. Är ett superlätt recept att följa. Jättenöjd!
Maria
2024-07-19