Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng

101
0
Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng

Tjälknölen görs här på fryst fransyska, och resultatet blir ett riktigt härligt kött. Det tar dock ett tag att tillaga tjälknölen, så det är inget recept för den som önskar en snabb middagslösning!

Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng

Ingredienser

6 portioner

Tjälknöl

1 1/2 kg fryst fransyska
1 l vatten
1 dl salt
1/2 dl socker
10 krossade enbär
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad

Potatis- och jordärtskocksgratäng

800 g mjölig potatis
400 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Sallad med spenat, strimlade äpplen, rostade hasselnötter och senapsvinägrett passar utmärkt att servera till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

101

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2270 KJ / 544 kCal
Fett 21.5 g
Kolhydrater 33.7 g
Protein 50.3 g
Läs mer om näringsvärden