Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng

Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat
0
Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng

Tjälknölen görs här på fryst fransyska, och resultatet blir ett riktigt härligt kött. Det tar dock ett tag att tillaga tjälknölen, så det är inget recept för den som önskar en snabb middagslösning!

Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng

Ingredienser

6 portioner

Tjälknöl

1 1/2 kg  fryst fransyska
1 l  vatten
1 dl  salt
1/2 dl  socker
10   krossade enbär
1 tsk  torkad rosmarin
2   lagerblad

Potatis- och jordärtskocksgratäng

800 g  mjölig potatis
400 g  jordärtskockor
2   vitlöksklyftor
2 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
1 1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Sallad med spenat, strimlade äpplen, rostade hasselnötter och senapsvinägrett passar utmärkt att servera till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2270 KJ / 544 kCal
Fett21.5 g
Kolhydrater33.7 g
Protein50.3 g

Testa liknande recept

Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enbärsstek med mandelpotatis
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga