Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vivekas viltsås

Vivekas viltsås är ett suveränt recept. Viltfond, mesost, grädde och vinbärsgelé kokas ihop och blir den allra ljuvligaste sås. Gott till kött och klyftpotatis. Servera med fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop viltfond, grädde, mesost, soja och vinbärsgelé.

Tips

Välj gärna matlagningsgrädde med lägre fettprocent, eller byt ut lite av grädden mot standardmjölk. Man kan även tillsätta krossade enbär för ännu mer viltsmak. Gott till kött av alla slag, med klyftpotatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl viltfond
  • 5 dl grädde
  • 2 msk riven mesost
  • 1 msk soja
  • 2 msk vinbärsgelé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?