Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt kotlett med sockerärtssallad och potatisgratäng

Det här receptet på stekt kotlett med sockerärtssallad och potatisgratäng är en utsökt vardagsmiddag då den är snabblagad och utomordentligt god! En mättande och lite lyxigare rätt som de flesta uppskattar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm gratängen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och koka sockerärterna i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet.
  3. Stek kotletten i smöret i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  4. Skär salladen i bitar. Hacka gräslöken. Blanda sallad, sockerärter och gräslök.
  5. Servera kotletten med potatisgratäng och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Kocktips: Blanda lite pressad citronsaft, olivolja och senap till en dressing till salladen. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g potatisgratäng
  • 150 g sockerärtor
  • 2 skivor fläskkotlett
  • 1 tsk smör
  • salt och peppar
  • 1/2 cosmopolitan sallad
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2138 kJ / 511 kCal