Timjandoftande tomatpaj
En strålande vacker paj att ta med sig på picknicken eller servera på sommarbuffén. Den goda blandningen av tomater, basilika, vitlök, pajdeg, sås och färsk timjan gör den här pajen till en succé!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g kylskåpskallt smör eller margarin
2 msk iskallt vatten
Sås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
6 tomater eller krossade tomater (6 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater à 400 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Fyllning
1 kg små färska tomater gärna med blandade färger och former
4/5 tsk salt
2 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
några kvistar färsk timjan till dekoration
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan chèvrekräm och sallad.
Energi1667 KJ / 399 kCal
Fett28 g
Salt1.47 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
1.Kan man ha i zucchini och/ eller paprika? 2.Blir det inte för mycket med 1 kg tomater? Annars låter det gott :) tacksam för svar
Sabrine
2020-01-18Hej Sabrine! Det stämmer att det ska vara 1 kg tomater. Vi har inte provlagat denna paj med zucchini/paprika. Men du kan säkerligen byta ut lite av tomaterna mot zucchini och/eller paprika. Du får gärna skriva här hur du gjorde och hur pajen blev. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-22En chèvreröra på getost, gräddfil, lite honung o färskmald svartpeppar till denna goda paj är pricken över i:et!
Charlotte
2014-05-07Kanonrecept för den som vill bjuda på något som är fritt från ägg och mjölkprodukter!
Helene
2010-10-16