Glutenfritt pajskal med kokt potatis

Bästa glutenfria pajskalet för alla dina matpajer gör du på mjölmix och kokt potatis. Potatisen ger degen en lättarbetad och fin konsistens. Lite citron sätter en god smak, men den kan du välja bort om du vill. Med mjölkfritt margarin blir pajdegen dessutom laktosfri. Tips! Här finns en annan god glutenfri pajdeg på mandelmjöl.

Ingredienser
1 sats
1 citron
3 dl glutenfri mjölmix
2 krm salt
100 g mjölkfritt margarin
2 kokta kalla potatisar (ca 300 g)
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsberäkningen är på en sats pajdeg.
Energi5772 KJ / 1379 kCal
Fett82 g
Salt3.88 g
Kolhydrater148 g
Protein12 g
Kommentarer
Jätte bra recept😊👍
Gunilla
2025-02-12Godaste glutenfria pajdegen 👌
Helena
2024-11-22Jag ser ingenstans hur många grader eller hur länge i ugnen?
Susanne
2024-06-17Hej Susanne! Nu är receptet uppdaterat med grader och tid. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-27