Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Feta och olivfyllt bröd

Tycker du om att baka eget bröd? Dessa bröd med fyllning av fetaost och oliver kan du avnjuta till måltiden eller bara äta som de är. Riktigt goda och fyllda av smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en degbunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen är löst. Tillsätt salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Jäs degen övertäckt med bakduk i kylskåp ca 2 timmar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut degen till en fyrkant ca 30 x 45 cm (för 1 bröd). Smula över osten, lägg på oliverna och basilikablad.
  4. Rulla ihop degen, lägg den på plåten med skarven ner och forma till en krans. Skär några snitt i kransen med vass kniv. Jäs ca 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Brödet innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 12 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special
Fyllning
  • 300 g svarta oliver
  • 200 g fetaost
  • 3/4 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?