Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Basilikadipp med crudité

Crudité är en traditionell fransk förrätt som består av skurna eller hela råa grönsaker som ibland doppas i en vinägrett eller annan sås. Till detta recept har vi valt en läcker basilikadipp - både fräscht och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna, ansa rädisor och blomkål. Skär allt i mindre bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dippen. Smaka av med salt och peppar. Strimla och rör i basilikan.
  3. Servera grönsakerna med dippen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • ca 20 rädisor
  • 1/2 blomkål
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk senap
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 302 kJ / 72 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer