Basilikadipp med crudité
Crudité är en traditionell fransk förrätt som består av skurna eller hela råa grönsaker som ibland doppas i en vinägrett eller annan sås. Till detta recept har vi valt en läcker basilikadipp - både fräscht och gott!
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
ca 20 rädisor
1/2 blomkål
1 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1/2 msk senap
salt och peppar
1/2 kruka basilika
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja)
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi302 KJ / 72 kCal
Fett3.3 g
Kolhydrater7.1 g
Protein2.2 g
Kommentarer