Chèvrekräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Chèvrekräm

Det är både enkelt och går snabbt att göra den här behagliga chèvrekrämen. Getost, gräddfil och honung mixas ihop och resultatet blir krämigt, svalkande och supergott.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa osten med en gaffel. För att få en riktigt slät kräm är det bäst att skära bort ostens "skal".
  2. Tillsätt gräddfil och honung och blanda väl. Använd gärna en mixerstav.
  3. Smaka av med svartpeppar. Låt gärna stå ett par timmar i kylskåp så att smaken verkligen kommer fram.

För alla

Fri från gluten eller ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: servera en mjölkfri naturell softspread med lite mjölkfri grädd-/mjölkprodukt till lagom mjukrörd konsistens. Smaksätt med honung och peppar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g getost
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk flytande honung
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 641 kJ / 153 kCal