Paratha
Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör. Bröden är allra godast nygräddade till en mustig linsgryta, daal, eller vilken annan indisk gryta som helst. Men de klarar sig även utmärkt på egen hand. Försvinnande goda!
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 krm salt
1 1/2 dl vatten
100 g smält smör
vetemjöl till utbakning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
Mycket goda bröd. Provade dem till gyros idag, vart riktigt gott.
Mattias
2023-05-07Helt ok, tänker att man måste varit i Indien för att uppskatta parata, som så här, utan fyllning påminner om pinnbröd.
Frida inger
2022-09-26Goda
Jonna
2019-01-10