Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Paratha

Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör. Bröden är allra godast nygräddade till en mustig linsgryta, daal, eller vilken annan indisk gryta som helst. Men de klarar sig även utmärkt på egen hand. Försvinnande goda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt vatten och knåda degen tills den är fast och smidig i någon minut. Degen ska vara så pass fast att den inte fastnar i bunken när du knådar.
 2. Skär degen i 10 bitar. Kavla ut varje del till en rund kaka på lätt mjölat underlag. Kavla så tunt det går, det gör inget om det blir något hål i degen.
 3. Pensla varje kaka med ett tunt lager smält smör. Rulla ihop och forma till en rund boll igen. Kavla ut till en 10–12 cm rund kaka.
 4. Stek brödet på ganska hög värme i en stekpanna. Pensla ovansidan med smör. Vänd brödet när det börjar stelna en aning. Pensla andra sidan med smör. Vänd tillbaka när undersidan fått en ganska mörk och knaprig yta utan att ha blivit bränd. Låt den andra sidan få samma färg. 
 5. Varmhåll bröden i en kökshanduk.
 6. Servera gärna bröden till Husets daal eller andra indiska rätter.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 1 dl grahamsmjöl
 • 2 krm salt
 • 1 1/2 dl vatten
 • 100 g smält smör
 • vetemjöl till utbakning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1523 kJ / 364 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer