Ratatouille med örtrostad potatis
Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra som i detta recept blivit ännu godare och mer mättande med gröna kokta linser och morötter. Servera ratatouillen med ugnsrostad örtig delikatesspotatis och du har en vinnande kombination!
Ingredienser
4 portioner
Örtrostad potatis
1/4 kruka rosmarin
900 g delikatesspotatis
1 1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 kruka basilika
Ratatouille
2 morötter
2 gula lökar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 zucchini (à ca 300 g)
2 röda paprikor
500 g plommontomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 förp kokta gröna linser
1/4 kruka rosmarin
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1757 KJ / 420 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med Linn! Rosmarinen förstör smaken enligt min upplevelse. Tog istället lite timjan i. Det var mycket godare enligt mig.
Johanna
2022-02-16Helt ok. Blir nog godare utan rosmarin i grytan.
Linn
2022-01-18Mycket gott! 5/5.
Jimmy
2021-01-17