Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Chèvrepaj

Lyxig och delikat matpaj som dessutom är lite nyttigare tack vare en pajdeg av grahamsmjöl. I pajskalet finns en läcker fyllning av sötpotatis, chèvre och färskost vilket gör chèvrepajen krämig och smakrik.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning.
  3. Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem eller kavla ut degen i en stor form, ca 25 cm i diameter (för 16 port). Förgrädda i ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av och svalna. Fördela tärningarna i pajskalen.
  5. Mixa chèvre, färskost och ägg till en slät smet. Häll detta i pajskalen. Krydda.
  6. Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat. Eller 20-25 minuter för en stor paj.

Ingredienser

Portioner: 16
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 sötpotatis
  • 200 g chèvre
  • 1 burk färskost (à 200 g)
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer