Chèvrepaj
Lyxig och delikat matpaj som dessutom är lite nyttigare tack vare en pajdeg av grahamsmjöl. I pajskalet finns en läcker fyllning av sötpotatis, chèvre och färskost vilket gör chèvrepajen krämig och smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000
Ingredienser
16 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 sötpotatis
200 g chèvre
1 burk färskost (à 200 g)
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god och enkel att göra, rekommenderas verkligen!
Charlotta
2013-09-05Härlig paj , jag la till lite soltorkade tomater, då blev den ännu godare.
Lottie
2007-04-28Mild och fin Chèvresmak, krämig och jättegod.
Mariette
2005-08-19