Chèvrepaj

Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
7
Chèvrepaj

Lyxig och delikat matpaj som dessutom är lite nyttigare tack vare en pajdeg av grahamsmjöl. I pajskalet finns en läcker fyllning av sötpotatis, chèvre och färskost vilket gör chèvrepajen krämig och smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Chèvrepaj

Ingredienser

16 portioner

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning

1 sötpotatis
200 g chèvre
1 burk färskost (à 200 g)
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god och enkel att göra, rekommenderas verkligen!

Charlotta

2013-09-05

Härlig paj , jag la till lite soltorkade tomater, då blev den ännu godare.

Lottie

2007-04-28

Mild och fin Chèvresmak, krämig och jättegod.

Mariette

2005-08-19

Testa liknande recept

Rödbetspaj med chèvre och valnötter
Betyg 3.7 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad hel sötpotatis
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Foliebakad sötpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatispommes
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade sötpotatisklyftor
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sweet potato fries
Betyg 2.6 av 5.
371 personer har röstat
Under 60 min att tillaga