Chèvrepaj

27
7
Chèvrepaj

Lyxig och delikat matpaj som dessutom är lite nyttigare tack vare en pajdeg av grahamsmjöl. I pajskalet finns en läcker fyllning av sötpotatis, chèvre och färskost vilket gör chèvrepajen krämig och smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Chèvrepaj

Ingredienser

16

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning

1 sötpotatis
200 g chèvre
1 burk färskost (à 200 g)
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Charlotta

2013-09-05

Väldigt god och enkel att göra, rekommenderas verkligen!

Lottie

2007-04-28

Härlig paj , jag la till lite soltorkade tomater, då blev den ännu godare.

Mariette

2005-08-19

Mild och fin Chèvresmak, krämig och jättegod.

Testa liknande recept

Ostpaj med dill
Kräftpaj
Mockarutor
Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Krämbulle