Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris
Kyckling med klassiska asiatiska smaker. Kycklingen sjuder du i smakrik och god teriyakisås. Riset blandas med strösocker och risvinäger för att få den rätta smaken. Riset kryddas sedan med rostade sesamfrön. Till detta serveras sojabönor och spenat.
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta sojabönor
4 port sushiris
2 msk strösocker
2 msk risvinäger
3 msk sesamfrön
500 g minutfilé av kyckling
2 msk olja
salt
peppar
150 ml teriyakimarinad
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 585 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men jag tog teriyakisås och inte marinad.
Carina
2020-04-15Gott, men alldeles för sött ris. Ska det verkligen var så mycket socker i?
Jessica
2019-09-22Hej Jessica! Vi hade i så mycket som det står, men du kan prova med mindre om det smakar bättre. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-09-23