Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris

Kyckling med klassiska asiatiska smaker. Kycklingen sjuder du i smakrik och god teriyakisås. Riset blandas med strösocker och risvinäger för att få den rätta smaken. Riset kryddas sedan med rostade sesamfrön. Till detta serveras sojabönor och spenat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Rör ut strösockret i vinägern. Vänd ner blandningen i riset.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  5. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar, häll på teriyakisåsen, låt kycklingen sjuda i såsen ca 5 minuter, vänd då och då.
  6. Vänd ner spenaten i kycklingpannan.  
  7. Vänd försiktigt ner sojabönorna i riset och strö sesamfröna ovanpå.
  8. Servera kycklingen med sås och ris.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakimarinad.

Tips

Blir det ris över? Skapa sushi, forma riset till bollar, lägg på skivad avokado och doppa i soja. Här hittar du recept på Enkel sushi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta sojabönor
  • 4 port sushiris
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sesamfrön
  • 500 g minutfilé av kyckling
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 65 g babyspenat

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2453 kJ / 585 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept