Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris

4
2 Klimatsmart
Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris

Kyckling med klassiska asiatiska smaker. Kycklingen sjuder du i smakrik och god teriyakisås. Riset blandas med strösocker och risvinäger för att få den rätta smaken. Riset kryddas sedan med rostade sesamfrön. Till detta serveras sojabönor och spenat.

Skriv ut
Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris

Ingredienser

4 portioner
250 g
frysta sojabönor
4
port sushiris
2 msk
strösocker
2 msk
risvinäger
3 msk
sesamfrön
500 g
minutfilé av kyckling
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
150 ml
teriyakimarinad
65 g
babyspenat

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakimarinad.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blir det ris över? Skapa sushi, forma riset till bollar, lägg på skivad avokado och doppa i soja. Här hittar du recept på Enkel sushi.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Carina

4/15/2020

Gott! Men jag tog teriyakisås och inte marinad.

Jessica

9/22/2019

Gott, men alldeles för sött ris. Ska det verkligen var så mycket socker i?

Redaktionen ICAse

9/23/2019

Hej Jessica! Vi hade i så mycket som det står, men du kan prova med mindre om det smakar bättre. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 585 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept