Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Enkel sushi

Varför krångla till det? Här är en enkel vardagsvariant av sushi som smakar finfint. Basmatiris blandas med socker, salt och ättika och sedan toppar man med avokado, räkor och sesamfrön. Klart. Servera med soja och gärna även gari och wasabi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i 6 dl vatten (för 4 port) i en stor kastrull med lock.
  2. Blanda socker, ättikssprit och salt med vattnet i en liten kopp.
  3. Låt riset ånga av och häll ättiksblandningen över. Vispa med elvisp ca 30 sekunder så att riset blir lite kladdigt. Låt svalna något.
  4. Forma avlånga bollar av riset.
  5. Låt räkorna rinna av i en sil. Dela, kärna ur, gröp ur och skiva avokadon på längden.
  6. Toppa risbollarna med avokado och räkor. Strö på sesamfrön. 
  7. Servera sushin med japansk soja och gärna även gari och wasabi.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exkl. sesamfrön, soja, gari och wasabi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 580 g räkor i lake
  • 1 avokado
Att ha hemma
  • 2 msk strösocker
  • 4 tsk ättiksprit (12 %)
  • 3 krm salt
  • 1 msk vatten
  • japansk soja
Serveringsförslag
  • sesamfrön
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1608 kJ / 384 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept