Bowl med grillost, sparris och misokräm

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
1
Bowl med grillost, sparris och misokräm

Grillade svenska grönsaker som sparris, gurka och salladslök serveras tillsammans med grillad grillost, allt på en bädd av havreris. Toppa med den fantastiskt goda misokrämen samt fräscha ärtskott.

Bowl med grillost, sparris och misokräm

Ingredienser

4 portioner

Misokräm

1 ägg
1 msk ljus misopasta
2 tsk yuzu juice eller limejuice (2 tsk motsvarar 2 tsk limejuice)
1/2 tsk honung
3 krm salt
1 1/2 dl neutral rapsolja
4 port havreris
2 förp svensk grillost (à 200 g)
1 förp grön sparris (à 250 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
2 msk neutral rapsolja
1 gurka
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
2 msk japansk soja
2 msk yuzu juice eller limejuice (2 msk motsvarar 2 msk limejuice)
1 msk mirin
1 förp ärtskott (à 100 g)
1/2 dl svarta sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jag tyckte det var helt ok, men sambon var väldigt skeptisk 🤨

Johan

2024-05-10

Näringsvärde per portion

Energi4315 KJ / 1030 kCal
Fett74 g
Salt6 g
Kolhydrater45 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baguetter med frukt och grönt
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caprese med grillost på grillat surdegsbröd
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad grillost i pitabröd
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillostspett med melon
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thailändsk grönsaksgryta med havreris
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lis dippsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga