Bowl med grillost, sparris och misokräm

4
0
Bowl med grillost, sparris och misokräm

Grillade svenska grönsaker som sparris, gurka och salladslök serveras tillsammans med grillad grillost, allt på en bädd av havreris. Toppa med den fantastiskt goda misokrämen samt fräscha ärtskott.

Bowl med grillost, sparris och misokräm

Ingredienser

4 portioner

Misokräm

1 ägg
1 msk ljus misopasta
2 tsk yuzu juice eller limejuice (2 tsk motsvarar 2 tsk limejuice)
1/2 tsk honung
3 krm salt
1 1/2 dl neutral rapsolja
4 port havreris
2 förp svensk grillost (à 200 g)
1 förp grön sparris (à 250 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
2 msk neutral rapsolja
1 gurka
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
2 msk japansk soja
2 msk yuzu juice eller limejuice (2 msk motsvarar 2 msk limejuice)
1 msk mirin
1 förp ärtskott (à 100 g)
1/2 dl svarta sesamfrön

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grillost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4315 KJ / 1030 kCal
Fett 74 g
Salt 6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden