Bowl med grillost, sparris och misokräm
Grillade svenska grönsaker som sparris, gurka och salladslök serveras tillsammans med grillad grillost, allt på en bädd av havreris. Toppa med den fantastiskt goda misokrämen samt fräscha ärtskott.
Ingredienser
4 portioner
Misokräm
1 ägg
1 msk ljus misopasta
2 tsk yuzu juice eller limejuice (2 tsk motsvarar 2 tsk limejuice)
1/2 tsk honung
3 krm salt
1 1/2 dl neutral rapsolja
4 port havreris
2 förp svensk grillost (à 200 g)
1 förp grön sparris (à 250 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
2 msk neutral rapsolja
1 gurka
1 förp frysta sojabönor (à 250 g)
2 msk japansk soja
2 msk yuzu juice eller limejuice (2 msk motsvarar 2 msk limejuice)
1 msk mirin
1 förp ärtskott (à 100 g)
1/2 dl svarta sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4315 KJ / 1030 kCal
Fett74 g
Salt6 g
Kolhydrater45 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag tyckte det var helt ok, men sambon var väldigt skeptisk 🤨
Johan
2024-05-10