Vego poké bowl

39
6
Vego poké bowl

Denna fräscha rätt är både vacker att titta på, samt god att äta. Tärnade tillbehör som avokado, gurka, mango och sojabönor gifter sig utmärkt med smaker från sesamsåsen och det sötsyrliga sushiriset. Smaklig måltid, eller itadakimasu!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Vego poké bowl

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 msk sesamfrö
1 1/2 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja

Tillbehör

250 g fryst mango
250 g sojabönor
1 msk sesamfrö
1 gurka
2 avokador

Ris

4 port sushiris
1 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 krm salt

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite sesamolja och servera gärna med srirachasås för den som gillar starkt. Har du lite rostad lök hemma är det gått att strö över.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Ugne

2022-03-10

så himla gott! man kan lägga på allt vad man gillar. själv la jag till bland annat sjögrässallad och rostad lök. supergott

Susanne

2019-05-01

Använde risvinäger till riset istället för ättika, och toppade med strössel av friterade Nori-ark. Blev riktigt gott.

Josefin

2019-03-17

Riktigt gott! Påminde om en vegetarisk sushi.

Näringsvärde per portion

Energi 3259 KJ / 779 kCal
Fett 47 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 72 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden