Vego poké bowl

29
5
Vego poké bowl

Denna fräscha rätt är både vacker att titta på, samt god att äta. Tärnade tillbehör som avokado, gurka, mango och sojabönor gifter sig utmärkt med smaker från sesamsåsen och det sötsyrliga sushiriset. Smaklig måltid, eller itadakimasu!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Vego poké bowl

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 msk
sesamfrö
1 1/2 dl
majonnäs
1/2 msk
japansk soja

Tillbehör

250 g
fryst mango
250 g
sojabönor
1 msk
sesamfrö
1
gurka
2
avokador

Ris

4
port sushiris
1 msk
strösocker
1 msk
ättika (12%)
1 krm
salt

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite sesamolja och servera gärna med srirachasås för den som gillar starkt. Har du lite rostad lök hemma är det gått att strö över.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Susanne

2019-05-01

Använde risvinäger till riset istället för ättika, och toppade med strössel av friterade Nori-ark. Blev riktigt gott.

Josefin

2019-03-17

Riktigt gott! Påminde om en vegetarisk sushi.

Fredrika

2019-03-15

Jättegott, speciellt såsen som jag tillsatte några droppar sesamolja i. Riset behöver mer salt. Kompletterade med japansk omelett som jag delade i småbitar.

Näringsvärde per portion

Energi 3259 KJ / 779 kCal
Fett 47 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 72 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept