Falafel med apelsinsallad i libabröd

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Falafel med apelsinsallad i libabröd

Apelsinsalladen med sojabönor och morotsmixen som blandas med god olivolja och som därefter toppas med mynta sätter verkligen tonen för den här rätten. Servera salladen med falafel och smakrik yoghurt i libabröd, snabblagat, gott och enkelt.

Falafel med apelsinsallad i libabröd

Ingredienser

4 portioner

Yoghurtdipp

3 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
2 krm salt
1/2 tsk honung

Apelsinsallad

2 apelsin (skal och klyftor)
1 kruka mynta
250 g sojabönor
250 g kål- och morotsmix
2 msk olivolja
3 krm salt
450 g vegansk falafel
2 msk neutral rapsolja

Till servering

1 förp libabröd (à 348 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3506 KJ / 837 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater87 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel i libabröd med avokado
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafelbowl med hummus
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafel med sallad och ris
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med hummus och matvetesallad
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Teriyakikyckling med sojabönor och sesamris
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga