Falafel med apelsinsallad i libabröd
Apelsinsalladen med sojabönor och morotsmixen som blandas med god olivolja och som därefter toppas med mynta sätter verkligen tonen för den här rätten. Servera salladen med falafel och smakrik yoghurt i libabröd, snabblagat, gott och enkelt.
Ingredienser
4 portioner
Yoghurtdipp
3 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
2 krm salt
1/2 tsk honung
Apelsinsallad
2 apelsin (skal och klyftor)
1 kruka mynta
250 g sojabönor
250 g kål- och morotsmix
2 msk olivolja
3 krm salt
450 g vegansk falafel
2 msk neutral rapsolja
Till servering
1 förp libabröd (à 348 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i falfeln.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Om det blir det falafel och dipp över så är det gott att servera det som snacks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3506 KJ / 837 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater87 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer