Ramen med svartkål och ägg
Den japanska nudelsoppan ramen går alltid hem. Här gör du enkelt en mättande ramen med sojabönor, svartkål och morötter. Soppan kryddas med red curry och sesamolja samt en len och härlig kokosmjölk. Ramensoppan toppas, inte så överraskande av kokta ägg, mer förvånande är dock chiafrön på toppen, det blir riktigt gott och annorlunda.
Ingredienser
4 portioner
4 rumstempererade ägg
2 vitlöksklyftor
3 morötter
2 msk riven ingefära
2 msk röd currypasta
2 msk sesamolja
1 l vatten
1/2 dl japansk soja
1 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 lime (rivet skal och pressad saft)
1 tsk salt
1 förp ramennudlar (à 200 g) eller äggnudlar
200 g svartkål
1 förp salladslök (à 125 g)
250 g tinade sojabönor
1/2 dl chiafrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättehärligt smaker 👌. Skölj nudlarna i kallt vatten och ställ åt sidan så de inte blir överkokta till monteringen. Bryt nudlarna för att göra det mer barn- och senior anpassat.
Klas gunnar
2022-01-16Jättegott! Men man kan minska på nudlar och öka på mängden vatten o kokosmjölk. Den blir väldigt tjock annars.
Johanna
2021-04-27Tycker inte äggen tillförde så mycket, förutom ökad matighet, bytte ut mot stekt tofu som gav mer smak.
Katarina
2021-01-18