Ramen med svartkål och ägg

22
5 Klimatsmart
Ramen med svartkål och ägg

Den japanska nudelsoppan ramen går alltid hem. Här gör du enkelt en mättande ramen med sojabönor, svartkål och morötter. Soppan kryddas med red curry och sesamolja samt en len och härlig kokosmjölk. Ramensoppan toppas, inte så överraskande av kokta ägg, mer förvånande är dock chiafrön på toppen, det blir riktigt gott och annorlunda.

Skriv ut
Ramen med svartkål och ägg

Ingredienser

4 portioner
4 rumstempererade ägg
2 vitlöksklyftor
3 morötter
2 msk riven ingefära
2 msk röd currypasta
2 msk sesamolja
1 l vatten
1/2 dl japansk soja
1 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 lime (rivet skal och pressad saft)
1 tsk salt
1 förp ramennudlar (à 200 g)
200 g svartkål
1 förp salladslök (à 125 g)
250 g tinade sojabönor
1/2 dl chiafrön

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Johanna

2021-04-27

Jättegott! Men man kan minska på nudlar och öka på mängden vatten o kokosmjölk. Den blir väldigt tjock annars.

Katarina

2021-01-18

Tycker inte äggen tillförde så mycket, förutom ökad matighet, bytte ut mot stekt tofu som gav mer smak.

Carina

2021-01-17

En hel del pyssel innan man kunde börja laga mat men gott blev det...

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 649 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 48 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept