Tacos al Pastor
Pulled pork på mexikanskt vis! Genom att låta fläskkarré gosa i ugnen med sötsyrlig ananas, rökt paprikapulver, ancho chili och spiskummin får du ett läckert och mört kött att bjuda i mjuka tortillabröd. Addera valfria tillbehör för en maxad tacos al pastor!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
10 bufféportioner
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
1 msk anchochilipulver
1 tsk salt
1 kg skivad fläskkarré
1 burk ananasringar (à 230 g)
1 röd chili
1 msk smör
Serveringsförslag
10 mjuka majstortillabröd
1 finhackad silverlök
10 skivade rädisor
limeklyftor
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1111 KJ / 265 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Al Pastor är gjort på ett vertikalt spett som kebab. Carnitas kan liknas vid pulled pork, men ska kokas i sitt eget fett.
Daniel
2019-08-04Ananas ska ALLTID serveras färska i en taco al pastor! Annars får det inte kallas "taco al pastor". Ingen burk och inget stoppa i ugnen.
Adriana
2017-12-18