Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pulled pork med tomat och rostad jordärtskocka

Pulled pork serveras med tomat och jordärtskocka i en rätt som doftar av den amerikanska södern. Med sitt säte i North Carolina har detta ljuvliga långkok tagit världen med storm och avnjuts nu i alla möjliga former. Här får köttet sällskap av ugnsrostade skockor och delikatesspotatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Tvätta och dela potatisen och skockorna. Blanda dem med oljan och kryddorna i en ugnssäker form och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Skiva köttet. Värm det i buljongen (som köttet ligger i) och den bipackade såsen i en kastrull under lock.
  4. Dela tomaterna och vänd ner i kastrullen.
  5. Hacka persiljan. Ansa och skär salladen i bitar.
  6. Servera de rostade rotfrukterna med pulled pork och sallad. Strö över persiljan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pulled pork. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp pulled pork à 550 g
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3519 kJ / 828 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer