Pulled pork-sliders

35
2
Pulled pork-sliders

Sliders är det amerikanska namnet på små hamburgare. Här fyller vi dem med läckert mör och smakrik pulled pork, alltså långsamt tillagad fläskkarré. Glöm inte att skeda över den fenomenala sås som bildas när köttet tillagas. Det är hela grejen!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Pulled pork-sliders

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk mörkt muscovadosocker
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk anchochilipulver
2 msk hackad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
1 kg fläskkarré i bit
2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1 dl färdig barbequesås
1 dl äppelcidervinäger
8 små hamburgerbröd

Till servering

skivad saltgurka
picklad lök (se länk nedan under steg 10)
coleslaw med timjan (se länk nedan under steg 10)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd. Kontrollera innehållet i bbq-såsen.
Gör laktosfri: välj lämpligt bröd och kontrollera bbq-såsen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd och kontrollera innehållet i bbq-såsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Terese

2019-04-29

Skulle man kunna servera dessa kalla? Och göra färdigt alla innan gästerna kommer?

Redaktionen ICAse

2019-04-30

Hej Terese! Sliders är godast som varma. Det går bra att förbereda allt i förväg och sedan värma köttet och rosta brödet vid servering. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Gun-britt

2016-10-15

Inte smakat ännu men är väldigt nyfiken På dessa recept...

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 698 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden