Svartkål och kikärtsgryta med ingefära
I en gryta kan man nästan slänga ner vad som helst, men vi har trots det valt våra råvaror med omsorg. Du hittar nämligen kikärtor, ingefära, svartkål, en mängd av härliga kryddor och så även lite sojabönor. Servera med ett milt och fluffigt bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
Gryta
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk riven ingefära
1 förp skuren svartkål (à 125 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
250 g sojabönor
salt
peppar
200 g piccolinitomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 641 kCal
Fett38 g
Salt1.6 g
Kolhydrater50 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Funkar fint med grönkål istället om det är vad man har hemma. Gör med havregrädde och serverar potatis till.
Lina
2023-12-29Blek och tråkig smakcombo tyvärr, denna lagar jag inte igen.
Anders
2023-08-21Snabb o enkelt. Använder havre creme fraiche istället för grädde.
Nicola
2021-04-18