Svartkål och kikärtsgryta med ingefära

26
10 Klimatsmart
Svartkål och kikärtsgryta med ingefära

I en gryta kan man nästan slänga ner vad som helst, men vi har trots det valt våra råvaror med omsorg. Du hittar nämligen kikärtor, ingefära, svartkål, en mängd av härliga kryddor och så även lite sojabönor. Servera med ett milt och fluffigt bulgur.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Svartkål och kikärtsgryta med ingefära

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur eller annat gryn

Gryta

1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk
riven ingefära
1
förp skuren svartkål (à 125 g)
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1/2 tsk
chilipulver
1/2 msk
curry
2 msk
tomatpuré
1 tsk
vitvinsvinäger
2 1/2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
250 g
sojabönor
-
salt
-
peppar
200 g
piccolinitomater
1/2
påse salladslök (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka gärna lite jordnötter och tillsätt i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Nicola

2021-04-18

Snabb o enkelt. Använder havre creme fraiche istället för grädde.

Rebecca

2021-03-21

Brukar göra med havregrädde istället, vilket funkar fint. Serverar ofta med vitlöksfrästa champinjoner till, vilket passar perfekt!

Ants

2021-03-14

Den vart god!

Näringsvärde per portion

Energi 2682 KJ / 641 kCal
Fett 38 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 50 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept