Lökfräst svartkål

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Lökfräst svartkål

Enkelt och gott blir det när svartkål tillagas tillsammans med gul lök, smör och olivolja. Krydda endast med salt och peppar och det goda tillbehöret till t ex lax, kyckling eller vegobiffar är klart att servera.

Lökfräst svartkål

Ingredienser

4 portioner
200 g  svartkål
1   stor gul lök
1 msk  smör
1 msk  olivolja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Byt svartkål mot grönkål eller ta lite av varje kålsort.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1461 KJ / 350 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålsallad med linser och aprikosdressing
Betyg 3.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfritatta med grönkål och svartkål
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål i tomatkräm med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med rökt lax, grönkål och körvel
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga