Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillad macka med vitlöksstekt svartkål och prästost

Sätt tänderna i en nygrillad macka fylld med svartkål och smältande ost. Den frästa svartkålen och prästosten är särdeles goda smakkompisar. För att maximera upplevelsen så välj en smakrik lagrad ost. Servera mackorna varma direkt från klämgrillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken.
  2. Fräs kålen mjuk i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Fräs med vitlöken den sista minuten.
  3. Fördela kålen på 2 av brödskivorna (för 2 port). Fördela sedan osten på kålen, lägg på resten av brödet som ”lock” så att det blir dubbelmackor.
  4. Grilla dubbelmackorna i en klämgrill tills de får fin färg och osten smälter.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Till detta recept behövs en klämgrill.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g skuren svartkål
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 skivor bröd (gärna halländskt bondbröd)
  • 2 dl riven prästost 17%
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1509 kJ / 359 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept