Svartkålspasta med sojabönor

11
1
Svartkålspasta med sojabönor

En krämig pasta är sällan fel! Denna, som bjuder på svartkål och sojabönor i en krämig sås på smetana, kommer förgylla din kväll. Toppa med grana padano och solrosfrön, vilket adderar extra krisp!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Svartkålspasta med sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna radiatori)
1
gul lök
200 g
svartkål
250 g
sojabönor eller sockerärtor (250 g sojabönor motsvarar ca 200 g sockerärtor)
1 msk
olivolja
1/2 msk
majsstärkelse
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
smetana
1/2
grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
peppar

Till servering

100 g
grana padano
1 dl
solrosfrön

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Osten kan innehålla löpe.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna i en het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Anna

12/5/2020

En favorit som alltid återkommer!

Näringsvärde per portion

Energi 3532 KJ / 844 kCal
Fett 45 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 64 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept