Svartkålspasta med sojabönor

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
2
Svartkålspasta med sojabönor

En krämig pasta är sällan fel! Denna, som bjuder på svartkål och sojabönor i en krämig sås på smetana, kommer förgylla din kväll. Toppa med grana padano och solrosfrön, vilket adderar extra krisp!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Svartkålspasta med sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1 gul lök
200 g svartkål
250 g sojabönor eller sockerärtor (250 g sojabönor motsvarar ca 200 g sockerärtor)
1 msk olivolja
1/2 msk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl smetana
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar

Till servering

100 g grana padano
1 dl solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Jag stekte på lite halloumi och slängde på, känns lite ”matigare” då.

Elin

2024-03-27

En favorit som alltid återkommer!

Anna

2020-12-05

Näringsvärde per portion

Energi3532 KJ / 844 kCal
Fett45 g
Salt1.7 g
Kolhydrater64 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sojabönsrisotto med svartkål och tomat
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med färsk pasta och krämig svartkål
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med basilika och rimmat fläsk
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojabönscarbonara
Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramen med svartkål och ägg
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonirisotto med champinjoner och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
272 personer har röstat
Under 45 min att tillaga