Svartkålspasta med sojabönor
En krämig pasta är sällan fel! Denna, som bjuder på svartkål och sojabönor i en krämig sås på smetana, kommer förgylla din kväll. Toppa med grana padano och solrosfrön, vilket adderar extra krisp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1 gul lök
200 g svartkål
250 g sojabönor eller sockerärtor (250 g sojabönor motsvarar ca 200 g sockerärtor)
1 msk olivolja
1/2 msk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl smetana
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Till servering
100 g grana padano
1 dl solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3532 KJ / 844 kCal
Fett45 g
Salt1.7 g
Kolhydrater64 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag stekte på lite halloumi och slängde på, känns lite ”matigare” då.
Elin
2024-03-27En favorit som alltid återkommer!
Anna
2020-12-05