Sojabönsrisotto med svartkål och tomat
En krämig risotto passar lika bra till vardag som till festligare tillfällen. Här har du en med sojabönor, svartkål och soltorkad tomat. Smaksätt risotton med buljong, vitlök, gul lök och grovriven grana padano. Kålfräset fräser du i olivolja i en stekpanna innan du blandar ner det i risotton. Toppa gärna med lite körvel!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018
Ingredienser
4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 dl risottoris
1 1/2 dl grovriven grana padano
250 g tomatmix
Kålfräs
1/2 gul lök
125 g skuren svartkål
250 g frysta sojabönor eller fryst sparris (250 g bönor motsvarar 200 g sparris)
200 g strimlad soltorkad tomat
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2432 KJ / 582 kCal
Fett21 g
Salt3.87 g
Kolhydrater69 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och enkelt recept😄 Alla i familjen älskade det och vi kommer definitivt att laga detta igen!
Jenny
2023-02-05Supergott och bra recept!
Lovisa
2020-02-04