Sojabönsrisotto med svartkål och tomat

14
1 Klimatsmart
Sojabönsrisotto med svartkål och tomat

En krämig risotto passar lika bra till vardag som till festligare tillfällen. Här har du en med sojabönor, svartkål och soltorkad tomat. Smaksätt risotton med buljong, vitlök, gul lök och grovriven grana padano. Kålfräset fräser du i olivolja i en stekpanna innan du blandar ner det i risotton. Toppa gärna med lite körvel!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Sojabönsrisotto med svartkål och tomat

Ingredienser

4 portioner
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
gul lök
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
3 dl
risottoris
1 1/2 dl
grovriven grana padano
250 g
tomatmix

Kålfräs

1/2
gul lök
125 g
skuren svartkål
250 g
frysta sojabönor eller fryst sparris (250 g bönor motsvarar 200 g sparris)
200 g
strimlad soltorkad tomat
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med lite körvel.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Lovisa

2020-02-04

Supergott och bra recept!

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 582 kCal
Fett 21 g
Salt 3.87 g
Kolhydrater 69 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept