Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sojabönsrisotto med svartkål och tomat

En krämig risotto passar lika bra till vardag som till festligare tillfällen. Här har du en med sojabönor, svartkål och soltorkad tomat. Smaksätt risotton med buljong, vitlök, gul lök och grovriven grana padano. Kålfräset fräser du i olivolja i en stekpanna innan du blandar ner det i risotton. Toppa gärna med lite körvel!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Risotto: Koka upp buljongen.
  3. Skala och hacka den gula löken. Fräs hälften av löken i olivoljan i en kastrull (andra halvan ska vara i kålfräset). Pressa i vitlöken och rör ner riset. Häll först ner 1/3 av buljongen och sjud. Rör och späd under tiden med resten av buljongen och koka ca 20 minuter. Rör då och då.
  4. Om du anväder sparris, koka den enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela tomaterna.
  6. Kålfräs: Fräs resten av löken, kål, ev sojabönor och soltorkade tomater i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  7. Risotto: Rör ner osten och kålfräset i risotton, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera risotton med tomater och ev sparris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Toppa gärna med lite körvel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl risottoris
  • 1 1/2 dl grovriven grana padano
  • 250 g tomatmix
Kålfräs
  • 1/2 gul lök
  • 125 g skuren svartkål
  • 250 g frysta sojabönor eller fryst sparris (250 g bönor motsvarar 200 g sparris)
  • 200 g strimlad soltorkad tomat
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 582 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer