Stekt grönkål med vitlök

52
7
Stekt grönkål med vitlök

Fräst grönkål med vitlök är ett enkelt och supergott sätt att få in lite mer grönsaker i måltiden! Den strimlade grönkålen steks i olja tillsammans med vitlök och blir härligt smakrik.

Stekt grönkål med vitlök

Ingredienser

12 portioner
500 g grönkål
3 msk neutral olja
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsakerBönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål eller Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg.

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Helena

2021-12-25

Gott men man behöver steka grönkålen länge på svag värme. Kul att hitta recept på grönkål då det inte varit en grönsak jag ätit mycket av.

Karin

2021-12-04

Regält med vitlök. Svag värme och röra om ofta. Blev så gott.

Gunilla

2021-11-16

Så super gott.

Näringsvärde per portion

Energi 195 KJ / 47 kCal
Fett 4 g
Salt 1 g
Kolhydrater 2 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden