Stekt grönkål med vitlök

31
3
Stekt grönkål med vitlök

Fräst grönkål med vitlök är ett enkelt och supergott sätt att få in lite mer grönsaker i måltiden! Den strimlade grönkålen steks i olja tillsammans med vitlök och blir härligt smakrik.

Skriv ut
Stekt grönkål med vitlök

Ingredienser

12 portioner
500 g
grönkål
3 msk
neutral olja
2
rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 15 minuter

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsakerBönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål eller Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Inger

12/15/2020

Supergott 5 stjärnor

Lubica

3/9/2020

Gott!

Tord sune

3/5/2020

Blir lätt en bränd och bitter smak

Redaktionen ICAse

3/6/2020

Hej Tord Sune! Ja det kan vara lite knepigt att steka och även att rosta grönkål. Man får hålla lite koll och röra om då och då så att den inte bränns. Men det är det värt. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 195 KJ / 47 kCal
Fett 4 g
Salt 1 g
Kolhydrater 2 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept