Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Stekt grönkål med vitlök

Fräst grönkål med vitlök är ett enkelt och supergott sätt att få in lite mer grönsaker i måltiden! Den strimlade grönkålen steks i olja tillsammans med vitlök och blir härligt smakrik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsakerBönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål eller Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg.

  1. Skär bort den grova stjälken och skär bladen i mindre bitar.
  2.  Stek kålen tillsammans med vitlöken i omgångar 2-3 min tills den mjuknar. Krydda med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 500 g grönkål
  • 3 msk neutral olja
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer