Stekt grönkål med vitlök
Fräst grönkål med vitlök är ett enkelt och supergott sätt att få in lite mer grönsaker i måltiden! Den strimlade grönkålen steks i olja tillsammans med vitlök och blir härligt smakrik.
Ingredienser
12 portioner
500 g grönkål
3 msk neutral olja
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker, Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål eller Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi195 KJ / 47 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegott!
Agneta
2024-01-03Vad gott detta var,kommer att upprepas flera ggr!Mums! Gerd
Gerd anita
2023-01-09Skvätter det inte rejält om man steker i olja, kanske bättre med smör.
Lena
2022-12-20