Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter
Fräsch och vacker sallad som görs av krispig grönkål och den vackra rödkålen. Skär tunna fina apelsinskivor och toppa med valfria rostade nötter och salladen är klar att servera.
Ingredienser
8 portioner
ca 400 g rödkål
1 förp skuren grönkål (à 275 g)
1/2 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
nymalen svartpeppar
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter, valnötter, pistagenötter och skållad mandel)
2 apelsiner
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett18 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer
Toppengott ! Prova det !
Emma
2022-12-28Är det någon som har snöat in med salt och vinäger dagen innan det sak serveras?
Eva
2022-12-23Jättegod
Pirkko
2021-12-20