Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter

13
1
Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter

Fräsch och vacker sallad som görs av krispig grönkål och den vackra rödkålen. Skär tunna fina apelsinskivor och toppa med valfria rostade nötter och salladen är klar att servera.

Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter

Ingredienser

8 portioner
ca 400 g rödkål
1 förp skuren grönkål (à 275 g)
1/2 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
nymalen svartpeppar
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter, valnötter, pistagenötter och skållad mandel)
2 apelsiner
1 kruka persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Pirkko

2021-12-20

Jättegod

Näringsvärde per portion

Energi 885 KJ / 212 kCal
Fett 18 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 7 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden