Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter
![Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233712/cf_259/gronkalsallad_med_rodkal__apelsin_och_rostade_notter__.jpg)
Fräsch och vacker sallad som görs av krispig grönkål och den vackra rödkålen. Skär tunna fina apelsinskivor och toppa med valfria rostade nötter och salladen är klar att servera.
![Grönkålsallad med rödkål, apelsin och rostade nötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233712/cf_259/gronkalsallad_med_rodkal__apelsin_och_rostade_notter__.jpg)
Ingredienser
8 portioner
ca 400 g rödkål
1 förp skuren grönkål (à 275 g)
1/2 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
nymalen svartpeppar
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter, valnötter, pistagenötter och skållad mandel)
2 apelsiner
1 kruka persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett18 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer
Toppengott ! Prova det !
Emma
2022-12-28Är det någon som har snöat in med salt och vinäger dagen innan det sak serveras?
Eva
2022-12-23Jättegod
Pirkko
2021-12-20