UNDER 30 MIN | Enkel

Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön

Fräscht och knaprigt med mycket grönt – grönkålssallad med fänkål, apelsin och solrosfrön är fantastiskt gott. Passar perfekt både som bufférätt och som lunch. Grönkål är ett måste på julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Pressa saften ur apelsinen.
  2. Ansa, dela och skär ut rotstocken på fänkålen. Skiva den tunt, helst med en mandolin. Skala och skiva löken fint. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. 
  3. Blanda apelsinsaft och olivolja med grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen och strö på solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 fänkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl olivolja
  • 125 g skuren grönkål
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 626 kJ / 149 kCal