Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön

Fräscht och knaprigt med mycket grönt – grönkålssallad med fänkål, apelsin och solrosfrön är fantastiskt gott. Passar perfekt både som bufférätt och som lunch. Grönkål är ett måste på julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Pressa saften ur apelsinen.
  2. Ansa, dela och skär ut rotstocken på fänkålen. Skiva den tunt, helst med en mandolin. Skala och skiva löken fint. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. 
  3. Blanda apelsinsaft och olivolja med grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen och strö på solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(3)

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 fänkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl olivolja
  • 125 g skuren grönkål
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
626 kJ / 149 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept