Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spett med chorizo, kyckling och paprika

Färsk chorizo är fantastiskt gott och blir saftigt och smakrikt såväl i stekpanna som på grillen. Här trär vi den spanska korven på spett med kyckling, paprika och rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rubb: Blanda ingredienserna till paprikarubben.
  2. Skär chorizon (eller hemmagjord korv, se recepten Hemgjord rödvinsmarinerad korv, Brandslang eller Lammrackabajsare) i bitar. Skär kycklingen i bitar (ca 3/filé). Massera in rubben i kycklingen. Låt stå minst 10 minuter.
  3. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä chorizo, kyckling och grönsaker på grillspett.
  4. Grilla runt om ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen och korven är klar, grilla annars vidare!
  5. Servera spetten med potatissallad, se receptet Potatissallad med saffransvinägrett. Grillade citronhalvor är också gott till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g chorizo (gärna färsk/rå) eller hemgjord korv (se länk nedan)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar
  • citroner
Paprikarubb
  • 1 msk paprikapulver (gärna rökt)
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 msk finriven vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan