Spett med chorizo, kyckling och paprika

7
1
Spett med chorizo, kyckling och paprika

Färsk chorizo är fantastiskt gott och blir saftigt och smakrikt såväl i stekpanna som på grillen. Här trär vi den spanska korven på spett med kyckling, paprika och rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Spett med chorizo, kyckling och paprika

Ingredienser

4 portioner
400 g chorizo (gärna färsk/rå) eller hemgjord korv (se länk nedan)
600 g kycklinglårfilé
2 paprikor
2 rödlökar
citroner

Paprikarubb

1 msk paprikapulver (gärna rökt)
1 krm kajennpeppar
1/2 msk finriven vitlök
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Adam

2021-07-07

Enkelt och väldigt gott! Kyckling marinaden var bättre än förväntat! Perfekt grillning för en härlig sommarkväll