Spett med chorizo, kyckling och paprika
Färsk chorizo är fantastiskt gott och blir saftigt och smakrikt såväl i stekpanna som på grillen. Här trär vi den spanska korven på spett med kyckling, paprika och rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g chorizo (gärna färsk/rå) eller hemgjord korv (se länk nedan)
600 g kycklinglårfilé
2 paprikor
2 rödlökar
citroner
Paprikarubb
1 msk paprikapulver (gärna rökt)
1 krm kajennpeppar
1/2 msk finriven vitlök
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt och väldigt gott! Kyckling marinaden var bättre än förväntat! Perfekt grillning för en härlig sommarkväll
Adam
2021-07-07