Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med saffransvinägrett

Solgul potatissallad med grillad paprika och saffran som för tankarna till paella. Gott till alla typer av grillat!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt ånga av. Halvera potatisen.
  2. Blanda saffran och vinäger i en bunke. Vispa i olivoljan.
  3. Blanda den nykokta potatisen med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla ev salladslök och vänd ner i salladen tillsammans med strimlade sockerärter och persilja. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grilla paprikan. Blanda i salladen vid servering.
  5. Servera gärna tillsammans med grillspett, se receptet Spett med chorizo, kyckling och paprika.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg färsk- eller delikatesspotatis
  • 1/2 g saffran (1/2 g motsvarar 1 paket)
  • 2 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • ev 3 salladslökar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 röda paprikor
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?