Het chilikorv
Brandslang är en hemgjord korv på nötkött laddad med fem sorters chili och starkt paprikapulver. Genom att först steka chilin kommer hettan mer smygande.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
15 korvar
900 g nötkött t ex högrev
250 g späck
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
2 msk olivolja
2 chilifrukter t ex thai chili eller piri piri
2 msk sambal oelek
1 tsk ancho chilipulver
1 tsk chiliflakes
1 tsk tabasco
1 msk starkt paprikapulver
1 1/2 tsk jodfritt salt
2 msk honung
2 msk Liquid smoke
1 1/2 dl iskallt öl
1/2 tsk svartpeppar
fjälster av gris
För alla
Fri från laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj öl som är glutenfritt eller med låg glutenhalt.
Gör så här
Tips
Matnyttiga korvtips!
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.
Har du lagat receptet?
Kommentarer