Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Het chilikorv

Brandslang är en hemgjord korv på nötkött laddad med fem sorters chili och starkt paprikapulver. Genom att först steka chilin kommer hettan mer smygande.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sellerin. Fräs detta glansigt i olja i en stekpanna.
  2. Tillsätt skivad chili, sambal oelek, ancho chilipulver, chiliflakes, tabasco och paprikapulver. Låt fräsa någon minut. Ta från värmen och låt svalna helt.
  3. Putsa köttet och skär i tärningar. Blanda det med saltet. Mal i köttkvarn.
  4. Skär späcket i mindre bitar. Blanda med chiliblandning och färs. Mal ytterligare en gång.
  5. Blanda det malda ordentligt med övriga ingredienser ca 10 minuter i hushållsmaskin med degkrok eller ca 15 minuter för hand.
  6. Provstek en klick färs och smaka av.
  7. Stoppa i fjälster. Bind med steksnöre eller snurra fjälstret till ca 15 cm långa korvar. Låt hänga och torka 1 timme i rumsvärme. Lägg
    korvarna i plastpåsar och förvara i kylen.
  8. Låt korven vila upp till 1 dygn innan den grillas eller steks i stekpanna.
  9. Servera gärna tillsammans med couscous med rostade grönsaker och myntayoghurt, se recepten Grönsakscouscous och Myntayoghurt.

För alla

Fri från laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj öl som är glutenfritt eller med låg glutenhalt.

Tips

Matnyttiga korvtips!
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.

Ingredienser

Portioner: 15 korvar
  • 900 g nötkött t ex högrev
  • 250 g späck
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk olivolja
  • 2 chilifrukter t ex thai chili eller piri piri
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 tsk ancho chilipulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 1/2 tsk jodfritt salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk Liquid smoke
  • 1 1/2 dl iskallt öl
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • fjälster av gris
Lägg till i inköpslistan