Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hemgjord rödvinsmarinerad korv

Svennebanan är en hemgjord, rödvinsmarinerad nötkorv. Servera gärna med de svenska nationaltillbehören pommes frites och bearnaisesås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet. Skär det och späcket i 2–3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär lök och vitlök i skivor.
  3. Lägg kött, späck, rödlök, vitlök, vinäger, vin och kajennpeppar i en bunke. Låt dra ca 12 timmar i kylen.
  4. Sila av och spara vätskan. Vänd ner saltet i köttblandningen. Mal i köttkvarn.
  5. Blanda det malda med 1 dl av vätskan (för 15 korvar), persilja, ströbröd och peppar ca 10 minuter i hushållsmaskin med degkrok eller ca 15 minuter för hand.
  6. Provstek en klick färs och smaka av.
  7. Stoppa smeten i fjälster. Bind med steksnöre eller snurra fjälstret till 10–15 cm långa korvar. Låt hänga i rumsvärme och torka 1 timme.
  8. Lägg korvarna i plastpåsar och förvara i kylen upp till 1 dygn, då hinner smakerna utveckla sig.
  9. Grilla eller stek korvarna i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg runt om. Servera gärna tillsammans med pommes frites och bearnaisesås, se recepten Pommes och Bearnaisesås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd.

Tips

Gör några satser korv och frys in. Perfekt att ha som komplement till allt annat som hamnar på grillen i sommar.

Matnyttiga korvtips!
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.

Ingredienser

Portioner: 15 korvar
  • 1 kg högrev
  • 200 g späck
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk jodfritt salt
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • fjälster av gris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?