Lammrackabajsare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Lammrackabajsare

Rackabajsare är en hemgjord lammkorv med harissa som är marockansk kryddpaste. Gott att servera på toast med tomat, karamelliserad lök och stekt ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa lammkött och högrev. Skär köttet i 2–3 cm stora bitar. Blanda det med saltet och mal i köttkvarn.
  2. Skala och skär lök och vitlök i bitar. Mal det med färsen.
  3. Blanda det malda väl med kryddor och iskallt vatten ca 10 minuter i hushållsmaskin med degkrok eller ca 15 minuter för hand.
  4. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  5. Stoppa i fjälster. Bind med steksnöre eller snurra fjälstret till ca 15 cm långa korvar. Låt hänga och torka 1 timme i rumsvärme.
  6. Lägg korvarna i plastpåsar och förvara i kylen upp till 1 dygn, då hinner smakerna utveckla sig.
  7. Grilla eller stek korvarna i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg runt om.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 15 korvar
  • 1 1/3 kg lammkött t ex bog
  • 350 g högrev
  • 2 1/2 tsk jodfritt salt
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk harissapaste (stark chiliblandning)
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 dl iskallt vatten
  • fjälster av gris
Lägg till i inköpslistan