Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Thaispett

Saftiga kycklingspett med färsk ingefära, röd currypaste, soja och sesamolja. Strö gärna över lite rostade sesamfrön vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär varje kycklinglårfilé i 3–4 bitar.
  2. Marinad: Blanda marinaden. Lägg ner kycklingbitarna och marinera i minst 30 minuter.
  3. Trä på spett och grilla/stek runt om ca 15 minuter, tills kycklingen är klar. Servera gärna med nudelsallad, se receptet Krispig nudelsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kycklinglårfilé
  • ev rostade sesamfrön till servering
Marinad
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk finriven vitlök
  • 1 msk röd currypaste
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer