Bönsallad med räkor och varm chorizo

5
0
Bönsallad med räkor och varm chorizo

Bönsallad med räkor och varm chorizo är en härligt matig och mycket tilltalande sallad. Persilja, koriander och vitlök tillför goda smaker. Paprikapulver, kajennpeppar och spiskummin bidrar också fint.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Bönsallad med räkor och varm chorizo

Ingredienser

8 portioner
2 burkar svarta bönor (à 400 g)
1 burk strimlad/hel grillad paprika (à 200 g)
1 knippe salladslök (1 knippe ger ca 3 dl finstrimlad salladslök)
1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk kajennpeppar
1 msk spiskummin
1 msk socker
ca 400 g skalade räkor (400 g motsvarar 1 kg oskalade)
ca 1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 300 g chorizo (smakrik korv)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1408 KJ / 335 kCal
Läs mer om näringsvärden