Bönsallad med räkor och varm chorizo

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Bönsallad med räkor och varm chorizo

Bönsallad med räkor och varm chorizo är en härligt matig och mycket tilltalande sallad. Persilja, koriander och vitlök tillför goda smaker. Paprikapulver, kajennpeppar och spiskummin bidrar också fint.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Bönsallad med räkor och varm chorizo

Ingredienser

8 portioner
2   burkar svarta bönor (à 400 g)
1   burk strimlad/hel grillad paprika (à 200 g)
1   knippe salladslök (1 knippe ger ca 3 dl finstrimlad salladslök)
1   kruka persilja
1   kruka koriander
1   rödlök
3   vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1/2 msk  paprikapulver
1/2 tsk  kajennpeppar
1 msk  spiskummin
1 msk  socker
ca 400 g  skalade räkor (400 g motsvarar 1 kg oskalade)
ca 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
ca 300 g  chorizo (smakrik korv)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1408 KJ / 335 kCal

Testa liknande recept

Kycklinggryta med chorizo
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spett med chorizo, kyckling och paprika
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dijonpotatis med chorizo
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk gryta med chorizo och oliver
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med mojo rojopotatis
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga