Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönsallad med räkor och varm chorizo

Bönsallad med räkor och varm chorizo är en härligt matig och mycket tilltalande sallad. Persilja, koriander och vitlök tillför goda smaker. Paprikapulver, kajennpeppar och spiskummin bidrar också fint.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj bönorna. Strimla ev paprikan. Strimla salladslöken. Grovhacka persilja och koriander. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  2. Blanda samtliga ingredienser utom korven. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg över salladen i en skål, täck med plastfilm och förvara i kylen.
  4. Vid serveringstillfället: Grilla korvarna. Skär dem i 1/2-1 cm tjocka skivor. Blanda ner i salladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 burkar svarta bönor (à 400 g)
  • 1 burk strimlad/hel grillad paprika (à 200 g)
  • 1 knippe salladslök (1 knippe ger ca 3 dl finstrimlad salladslök)
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk socker
  • ca 400 g skalade räkor (400 g motsvarar 1 kg oskalade)
  • ca 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ca 300 g chorizo (smakrik korv)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1408 kJ / 335 kCal
Läs mer om näringsvärden