Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med chorizo

Den här potatissalladen behöver inga tillbehör! Stark korv, inlagd paprika och svarta oliver ger bra smak och sälta. Om du får lite över blir det en perfekt matlåda att ta med till stranden!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller borsta och skölj potatisen och koka den. Låt svalna och skär den i bitar.
  2. Hacka paprikorna. Blanda gräddfilen med majonnäs, pressad vitlök och paprikan, smaksätt med salt och peppar. 
  3. Skär chorizon i små tärningar. Stek dem knapriga tillsammans med fänkålen i oljan i en stekpanna.
  4. Hacka gräslöken. Vänd ner potatisen i gräddfilssåsen.
  5. Toppa salladen med chorizon, oliverna och gräslöken.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chorizon. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g potatis (gärna färskpotatis)
  • 2 grillade paprikor (från burk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 2 chorizo
  • 2 tsk torkad fänkål
  • 1 tsk olja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2217 kJ / 506 kCal