Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med chorizo

Den här potatissalladen behöver inga tillbehör! Stark korv, inlagd paprika och svarta oliver ger bra smak och sälta. Om du får lite över blir det en perfekt matlåda att ta med till stranden!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller borsta och skölj potatisen och koka den. Låt svalna och skär den i bitar.
  2. Hacka paprikorna. Blanda gräddfilen med majonnäs, pressad vitlök och paprikan, smaksätt med salt och peppar. 
  3. Skär chorizon i små tärningar. Stek dem knapriga tillsammans med fänkålen i oljan i en stekpanna.
  4. Hacka gräslöken. Vänd ner potatisen i gräddfilssåsen.
  5. Toppa salladen med chorizon, oliverna och gräslöken.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chorizon, annars fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g potatis (gärna färskpotatis)
  • 2 grillade paprikor (från burk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 2 chorizo
  • 2 tsk torkad fänkål
  • 1 tsk olja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept