Frötoppat proteinbröd

8
8
Frötoppat proteinbröd

Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt och innehåller xantangummi, vilket gör det luftigt. Det är också lätt att baka!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Frötoppat proteinbröd

Ingredienser

4 små bröd
2 dl
cottage cheese
2
ägg
1 dl
majsmjöl
1/2 dl
majsstärkelse
1 krm
xantangummi
1 msk
solrosfrön
1/2 tsk
salt
-
blandade frön

Till servering

färskost
skivad avokado
örtsalt

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese/färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Susanne

2020-08-09

Jag bytte efter 2a bakningen ut majsmjölet mot havremjöl (som man lätt maler själv av havregryn) - blev myyycket bättre konsistens (inte lika ’gummiaktigt’) , samt att man kunde använda något som var svenskt och ekologiskt. Med den ändringar går den hem hos alka familjen , även små barn.

Redaktionen ICAse

2020-08-10

Hej Susanne! Tack för att du delar med dig av ditt tips om havremjöl och kul att höra att hela familjen gillade brödet! Hälsningar Elina

Yasmin

2020-04-18

Goda och lättbakade, blev dock lite tunnare än jag förväntade mig och konsistensen blev inte så fluffig.

Carina

2020-04-16

Jag läste ”förstoppat proteinbröd” vilket hade varit ett klart annorlunda bröd 🙈

Näringsvärde per portion

Energi 1524 KJ / 364 kCal
Fett 24 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 20 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept