Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt och innehåller xantangummi, vilket gör det luftigt. Det är också lätt att baka!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese/färskost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag bytte efter 2a bakningen ut majsmjölet mot havremjöl (som man lätt maler själv av havregryn) - blev myyycket bättre konsistens (inte lika ’gummiaktigt’) , samt att man kunde använda något som var svenskt och ekologiskt. Med den ändringar går den hem hos alka familjen , även små barn.
Susanne
2020-08-09Hej Susanne! Tack för att du delar med dig av ditt tips om havremjöl och kul att höra att hela familjen gillade brödet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-10Goda och lättbakade, blev dock lite tunnare än jag förväntade mig och konsistensen blev inte så fluffig.
Yasmin
2020-04-18Jag läste ”förstoppat proteinbröd” vilket hade varit ett klart annorlunda bröd 🙈
Carina
2020-04-16