UNDER 30 MIN | Enkel

Frötoppat proteinbröd

Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt och innehåller xantangummi, vilket gör det luftigt. Det är också lätt att baka!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 små bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa cottage cheese och ägg. Tillsätt majsmjöl, majsstärkelse, xantangummi, solrosfrön och salt och rör ihop till en degliknande smet. 
  3. Klicka ut smeten till 4 bullar (för 4 bröd) på en bakpappersklädd plåt. Strö över frön. 
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills bröden får lite färg. Låt svalna.
  5. Till servering: Servera gärna med färskost, avokado och lite örtsalt.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese/färskost.

Ingredienser

Portioner: 4 små bröd
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 krm xantangummi
  • 1 msk solrosfrön
  • 1/2 tsk salt
  • blandade frön
Till servering
  • färskost
  • skivad avokado
  • örtsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1524 kJ / 364 kCal