Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig tonfiskpasta med kapris och spenat

Pasta med tonfisk och spenat i en krämig citronsås är ett snabblagat middagsrecept som gillas av många. När citronsåsen hälls över pastan kommer dofterna av tonfisken och kaprisen fram, och med den färgrika spenaten får rätten också en snygg finish.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka upp såsen under omrörning. Häll av tonfisken och rör ner den i såsen tillsammans med kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm spenaten hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp pastan i djupa skålar. Skeda över såsen. Toppa pastan med spenaten.
  5. Servera gärna med bröd.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pastan och välj lämpligt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och välj lämpligt bröd.
Gör mjölkfri: Koka egen citronsås med Solhavre och välj lämpligt bröd.

Tips

Tycker du inte om kapris kan den bytas ut mot samma mängd skivade gröna oliver med pimento.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex gnocchi)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förpackning citronsås (à 250 g)
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 dl kapris
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2395 kJ / 577 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden