Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med spenat och räkor

Omtyckt pastarätt med spenat och räkor. Riven ost ger en fyllig smak till såsen och blandar sig fint med räkorna. Räksåsen serveras till pasta, paprika, oliver och grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frysta och skala dem.
  2. Låt spenaten tina så mycket att den går att skära i bitar. Pressa ur vattnet.
  3. Koka pasta enligt förpackningens anvisning.
  4. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och spenaten och koka upp under omrörning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med kryddorna.
  5. Blanda ner räkor i såsen. Låt det bli varmt.
  6. Servera räksåsen med pasta, paprika, oliver och grovt bröd.

För alla

Mjölkproteinfri: välj havre- eller sojabaserad dryck i stället för mjölk.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad mjölk.
Laktosfri: välj sojabaserad hårdost.
Glutenfri: välj glutenfri pasta, byt ut vetemjölet mot potatis- eller maizenamjöl och välj ett glutenfritt bröd.
Äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Byt ut räkorna mot kräftstjärtar.

Gröna tipset: Uteslut räkorna och riv några morötter som blandas i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta
  • 500 g räkor
  • 1 pkt bladspenat (à 250 g)
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mellanmjölk
  • 2 dl riven ost (max 17 %)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2414 kJ / 577 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer