Pasta med spenat och räkor
Omtyckt pastarätt med spenat och räkor. Riven ost ger en fyllig smak till såsen och blandar sig fint med räkorna. Räksåsen serveras till pasta, paprika, oliver och grovt bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta
500 g räkor
1 pkt bladspenat (à 250 g)
3 msk vetemjöl
5 dl mellanmjölk
2 dl riven ost (max 17 %)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 577 kCal
Fett9 g
Kommentarer
Rud Tyckte nog att det saknades något. Väldigt fadd i smaken. Mjöl och mjölk behöver inte kokas, risk för vidbränning, räcker att det sjuder. Paprikan kan med fördel bytas ut mot ett glas vitt. Då kanske rätten lyfter. Aldrig mer.
Rud erik geier
2022-04-04Enkelt och snabbt. Tog i saften från en halv citron. Det blev mkt gott. Annars ganska tafatt i sitt grundutförande. Serverade med riven parmesan och nymald svartpeppar.
Jenny
2010-09-10Enkelt och gott en rätt som alla i familjen gillar även barnen 9 & 7 år gamla. Rätten blir ännu godare med kräftstjärtar i, det ger lite mera "sting" samt en lite kryddigare ost.
Pernilla
2008-01-01